14. maj 2021
Novi in samostojni prostori na našem oddelku v Braslovčah
Petek, 14.5.2021, je bil za Glasbeno šolo Risto Savin Žalec dan, ki se bo v zgodovino šole zapisal z zlatimi črkami. Na našem oddelku v Braslovčah smo v okviru prizidka osnovni šoli prvič, odkar deluje oddelek v Braslovčah, pridobili popolnoma nove in samostojne prostore. Otvoritev je zaradi epidemioloških ukrepov potekala v zelo ozkem krogu udeležencev.
Gre za naš najmlajši (deluje od leta 2004) in morda zato tudi najhitreje razvijajoč se oddelek, ki je tudi najštevilčnejši izmed vseh po številu učencev.
Na otvoritvi sta se pod mentorskim vodstvom prof. Nataliie Ermakove predstavila učenca Vito in Tina Planko (harmonika in klavir), ki sta zaigrala skladbico skladatelja V. Fadejeva z naslovom Veseli vrtiljak.
Prisotna je bila tudi ministrica MIZŠ, dr. Simona Kustec, ki je skupaj z županom občine Braslovče gospodom Tomažem Žoharjem, ravnateljem mag. Gorazdom Kozmusom in ravnateljico osnovne šole gospo Marijo Arh, prerezala otvoritveni trak.
Otvoritvi je sledil kratek ogled prostorov, v okviru katerega se je imel ravnatelj priložnost na kratko pogovoriti z gospo ministrico o aktualni problematiki izobraževanja v glasbenih šolah.
Izražamo globoko hvaležnost županu gospodu Tomažu Žoharju, ki je takoj ob prevzemu svojega mandata uspel prepoznati potrebe glasbene šole, dejansko takoj prešel od besed k dejanjem in jih tudi takoj uresničil. Iskrena zahvala gre tudi direktorici občine Braslovče g. Natji Šketa Miser za vso razumevanje in potrpežljivost, podžupanji mag. Urški Hozjan za vso podporo, vsem staršem naših učencev v Braslovčah za zaupanje in vsem našim zaposlenim, ki skrbijo za dober ugled naše šole.
Hvala vam!

Foto: KLIK

mag. Gorazd Kozmus
ravnatelj

Nazaj