Uporaba piškotkov in sledilne tehnologije

Spletno mesto uporablja t. i. piškotke, ki uporabniku omogočajo prikaz in uporabo naših spletnih strani, prilagojeno njegovim željam. Piškotek je majhna besedilna datoteka, ki jo spletni strežnik shrani na disku vašega računalnika. Njegov glavni namen pa je, da v računalnik shrani vaše nastavitve in druge podatke, tako da vam jih ob naslednjem obisku naših spletnih strani ni potrebno več vnašati.

S piškotki ni mogoče izvajati programov ali okužiti računalnika z virusi. Piškotek nam ne omogoča nikakršnega dostopa do vašega sistema ali osebnih podatkov

Uporaba piškotov je ustaljen postopek na večini spletnih mest. Standardne nastavitve brskalnika omogočajo uporabo piškotov. V kolikor se z njihovo uporabo ne strinjate, spremenite nastavitve brskalnika tako, da bo sprejemanje piškotov onemogočeno, vendar to lahko omeji zmožnost vaše komunikacije s spletnim mestom. Tudi če piškotke sprejmete, jih lahko pozneje še vedno izbrišete z orodji vašega brskalnika ali tukaj. Piškote uporabljamo izključno z namenom, da bi svojo spletno stran optimizirali vašim željam.

Spletno mesto zbira tudi podatke o vaši uporabi našega spletnega mesta in spletnih storitev. Z našim orodjem za analizo spletnega mesta lahko na primer iz vašega brskalnika pridobimo informacije o tem, s katerega spletnega mesta ste prišli, s katerim iskalnikom in ključnimi besedami ste nas poiskali, katere strani ste si ogledali na našem spletnem mestu ter katere dodatke, kakšno širino in višino uporablja vaš brskalnik. Z različnimi sledilnimi tehnologijami lahko zberemo informacije o tem, katere spletne strani si ogledate in katere povezave kliknete, ter o ostalih dejanjih, ki jih izvedete na naših spletnih straneh. Poleg tega zbiramo običajne informacije, ki jih brskalnik pošlje vsakemu obiskanemu spletnemu mestu, na primer naslov IP, vrsto in jezik brskalnika, čas dostopa in naslove spletnih mest.

Piškotki, ki jih uporablja naša stran

Izvor piškotka: gszalec.si
Ime piškotka: ci_session
Trajanje piškotka: Trajanje seje
Opis piškotka: Uporablja se za prikaz vsebine.

Izvor piškotka: eGlasbenaŠola.si
Ime piškotka: ci_session_eglasbenasola, eglasbenasola_device1
Trajanje piškotka: Trajanje seje
Opis piškotka: Uporablja se za prikaz vsebin iz CMS sistema eGlasbenaŠola.si.

Izvor piškotka: Google Maps
Ime piškotka: NID
Trajanje piškotka: Trajanje seje
Opis piškotka: Uporablja se za prikaz lokacije na Google Maps zemljevidu.

Izvor piškotka: CookieConsent by Insites
Ime piškotka: cookieconsent_status
Trajanje piškotka: 1 leto
Opis piškotka: Uporablja se za shranjevanje vaše odločitve o uporabi piškotkov.