Telefon: 03 710 28 60, 051 454 457, fax: 03 710 28 61

Preizkus glasbenih sposobnosti za vpis v šolsko leto 2017/2018

Vljudno vabljeni na preizkus glasbenih in plesnih sposobnosti za vpis v šolsko leto 2017/2018

NA GLASBENI ŠOLI »RISTO SAVIN« ŽALEC, BOMO V ŠOLSKEM LETU 2017/2018 V OKVIRU PROGRAMA PLES POUČEVALI PREDMET BALET, V OKVIRU PROGRAMA GLASBA PA NASLEDNJE INSTRUMENTE:

trobento, rog, pozavno, tubo, klarinet, oboo, saksofon, flavto, kljunasto flavto, violino, violo, violončelo, kontrabas, kitaro, tamburico, električno in bas kitaro, citre, harmoniko, klavir, čembalo, tolkala in petje.


VSE, KI BI RADI IGRALI ALI PLESALI VABIMO NA

PREIZKUS GLASBENIH SPOSOBNOSTI (program Glasba) in GIBALNIH SPOSOBNOSTI ZA BALET (program Ples), ki bo v torek, 30. maja 2017, od 15.30 do 18. ure V GLASBENI ŠOLI »RISTO SAVIN« ŽALEC, v Žalcu.


Sprejemni preizkusi so obvezni za vse, ki se želijo vključiti v program Glasba in bodo za vse učence potekali v matični šoli v Žalcu.
Vpisovanje otrok, ki bodo uspešno opravili sprejemne preizkuse, bo do zapolnitve prostih mest potekalo od 07. do 09. junija v pisarni šole, po predhodnem obvestilu (število vpisnih mest je omejeno skladno s sistemizacijo šole). Starše bomo o rezultatih sprejemnih preizkusov obvestili do vključno 06. junija, s pomočjo sms sporočil ali telefonskih klicev.


V PROGRAM PREDŠOLSKE GLASBENE VZGOJE, GLASBENE PRIPRAVNICE, PLESNEGA VRTCA IN PLESNE PRIPRAVNICE

bomo vpisovali učence brez preizkusa glasbenih oziroma plesnih sposobnosti 30. maja in od 07. do 09. junija v pisarni glasbene šole.


Glasbena šola uskladi število vpisnih mest v skladu s sistemizacijo šole ter s kadrovskimi in prostorskimi zmogljivostmi.
 
POJASNILA O POTEKU SPREJEMNEGA PREIZKUSA
Sprejemni preizkusi potekajo vsako leto skladno s šolskim koledarjem in Pravilnikom o šolskem koledarju za glasbene šole. Posebna priprava ali predhodna prijava na sprejemni preizkus nista potrebni. Preizkus glasbenih sposobnosti poteka pred komisijo, katero določi ravnatelj z Letnim delovnim načrtom šole. Komisije so oblikovane za vsako skupino glasbil posebej, glede na strokovno področje člana komisije. Preizkus glasbenih sposobnosti je obvezen za vse, tudi za tiste, ki so že prej obiskovali program Predšolske glasbene vzgoje in Glasbene pripravnice.
Postopek sprejemnega preizkusa je naslednji:
  1. Zglasite se pred učilnico, kjer deluje komisija za predmet, katerega želi vaš otrok obiskovati.
  2. Na vratih učilnice se vpišite na seznam čakajočih kandidatov in obvezno izpolnite Prijavnico za vpis v glasbeno šolo, katero otrok odda komisiji ob opravljanju sprejemnega preizkusa.
  3. Na sprejemnem preizkusu bo komisija preverila naslednje:
  • izvedba pesmi po lastni izbiri;
  • posnemanje melodičnih motivov in posameznih tonov po višini;
  • posnemanje ritmičnih motivov in metruma v različnih tempih;
  • razvitost glasbenega spomina;
  • fizične dispozicije.
  1. Komisije bodo po končanih sprejemnih preizkusih uredile dokumentacijo in razvrstile kandidate na listi za sprejem. Sistemizacija šole, kadrovske in prostorske zmogljivosti šole ter vrstni red kandidatov na listi za sprejem, so podlaga ravnatelju za sprejem učencev.
  2. Udeleženci sprejemnih preizkusov bodo o rezultatih obveščeni skladno z razpisno dokumentacijo.
 
 
Datum objave: 21.03.2017
KOLEDAR DOGODKOV
sreda, 25.04.2018
Žalec, ob 17:00
četrtek, 26.04.2018
Žalec, ob 18:30
torek, 15.05.2018
Ob 19:30
GALERIJA
AVDIO & VIDEO
Copyright © 2011 Glasbena šola Risto Savin Žalec  |  eGlasbenaŠola.si